Το έργο GELATOn the ROAD δημιουργεί τον πρώτο Ευρωπαϊκό Δρόμο Gelato*

Ένα δρόμο που προβάλλει και διατηρεί την πολιτιστική κληρονομιά γύρω απο το βιοτεχνικό παγωτό, που αναγνωρίζει την πολιτιστική σημασία του Gelato για την Ευρώπη & που ενθαρρύνει τη διατήρηση τοπικών παραδόσεων.

Το έργο εκπαιδεύει τους καταναλωτές σχετικά με την υπεύθυνη & βιώσιμη παραγωγή Gelato, ενισχύοντας μια ευρύτερη κατανόηση της σύγχρονης διατροφικής κουλτούρας.

Με τη συμμετοχή ενδιαφερόμενων μερών και προσεγγίζοντας πάνω από  200.000 καταναλωτές, το έργο υποστηρίζει δημιουργικές και βιώσιμες πρακτικές στον πολιτιστικό τουρισμό, προωθώντας την παραγωγή Gelato χαλημού ενεργειακού αποτυπώματος.

*Gelato: Όρος που χρησιμοποιείται την Ευρώπη και προσδιορίζει το φρέσκο βιοτεχνικό παγωτό σε αντίθεση με το βιομηχανικό (ice-cream).

Τι είναι το GELATOn the ROAD;

Μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe, με στόχο τη δημιουργία του πρώτου Ευρωπαϊκού Δρόμου Gelato που εκτείνεται σε 12 χώρες εταίρους στην Ευρώπη. Το έργο βασίζεται γύρω από ένα Road Tour που θα προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία για τους επισκέπτες, προτρέποντάς τους να ανακαλύψουν μυστικά τοπικών συνταγών και να απολαύσουν αυθεντικές παγωμένες λιχουδιές.

Ποιος είναι ο στόχος;

Ο κύριος στόχος είναι η προώθηση της κατανάλωσης υψηλής ποιότητας Gelato, η χρήση καινοτόμων και βιώσιμων τεχνολογιών και μεθόδων στην παραγωγή του, καθώς και ο πολιτιστικός τουρισμός. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο παραγωγών Gelato και να τους προσφέρει απτά οφέλη.

Τι θα συμβεί μετά;

Σε παραγωγούς Gelato που θα πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια για την παραγωγή Gelato θα τους απονέμεται ειδική αναγνώριση με διεθνές κύρος.

Μαζί τους, κάθε εταίρος του έργου διοργανώνει εκδηλώσεις όπως εκθέσεις μαγειρικής, pop-up museums και εκπαιδευτικά σεμινάρια, όπου το κοινό και επαγγελματίες του τουρισμού & του πολιτισμού θα μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο του Gelato.

Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα έρχονται!

H ομάδα της
Agrifoodwest

Προηγούμενο Διαφάνεια στη διαχείριση των οφειλών, ανταγωνισμός στο τραπεζικό σύστημα, προστασία για τους πραγματικά ευάλωτους
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας